DigiTutor – kurssi

Digioppaat ovat vapaaehtoisia vertaisohjaajia, jotka auttavat ja neuvovat muita tietokoneiden, älylaitteiden ja internetin peruskäytössä. Digioppailla on tietokoneen ja älylaitteiden perusasiat hallussa ja taito surffaila internetissä. Sen lisäksi digioppaat ovat kiinnostuneita auttamaan muita ihmisiä.

Digioppaan ei tarvitse osata kaikkea, tai olla opettaja tai asiantuntija. Riittää, että on halua opastaa ja auttaa toisia. Myös uudenoppiminen ja ihmisten kanssa toimeen tuleminen auttavat digioppaita ”työssään”. Iällä tai taustalle ei ole väliä.

Digioppaat saavat perehdytyksen, joka antaa eväitä toimia digioppaana, tai digitutorina. Perehdytyksessä käydään läpi perusasioita ja kartoitetaan osaamistasoa. Tarvittaessa päivitetään ja vahvistetaan tietotaitoja. Perehdytys kestää päivän ja järjestetään taas keväällä 2020.

Perehdytyksen jälkeen saat itse valita, missä ja kuinka usein haluat opastusta tehdä omien toiveidesi mukaan.

Oletko kiinnostunut toimimaan DigiTutorina, mutta sinusta tuntuu, että taitosi eivät riitä? Ei hätää! Jos suoritat DIGITTÄÄ hankkeen alkeiskurssin ja peruskurssin omaat hyvät lähtötaidot DigiTutorina toimimiseen.

Alkeiskurssi on tarkoitettu henkilöille, joilla ei ole aikaisempaa kokemusta tietokoneen käytöstä, internetistä tai älylaitteista. Kurssi on suunniteltu rauhallisesti ja loogisesti eteneväksi oppipoluksi, jossa lähdetään digin perusteista liikkeelle.  Lue lisää.

Peruskurssi on tarkoitettu henkilöille, joilla on jo jonkin verran aikaisempaa kokemusta tietokoneen käytöstä, internetistä ja/tai älylaitteista. Kurssi on suunniteltu vahvistamaan ja syventämään jo hankittuja perustaitoja (kurssi on hyvää jatkoa alkeiskurssin käyneille). Lue lisää.

Lue lisää vapaaehtoistoiminnasta täältä.