Huvia ja hyötyä netistä

Huvia ja hyötyä netistä – kurssilla tutustutaan internetin huvi ja hyöty puoleen. Internet tarjoaa loputtomasti ajanvietettä. Sieltä löytyy jokaiselle jotain. Kurssilla tutustutaan erilaisiin helposti saavutettaviin huvi ja hyöty mahdollisuuksiin.

Esimerkiksi internetin erilaiset pelisivustot ja -portaalit tarjoavat lukemattoman määrän erilaisia ilmaisia pelejä, mm. korttipelejä, taitopelejä, tietovisoja, tasohyppelypelejä, jne. Pelejä voi pelata yksin, tietokonetta vastaan tai muita pelaajia vastaan. Sovelluskaupat tarjoavat myös paljon erilaisia pelejä. Pelien lataaminen älylaitteelle vaatii käyttäjätunnuksen sovelluskauppaan. Pelit voivat olla ilmaisia tai maksullisia.

Internetistä ja sovelluskaupoista löytyy myös hyvin paljon erilaisia hyödyllisiä sivuja ja sovelluksia. Internetistä löytyy vastaukset ja ratkaisut kaikkeen ja videot opastavat vaihe vaiheelta erilaisissa ongelmanratkaisuissa. Kun internetin hyödyt osaa valjastaa käyttöönsä, niin siitä voi saada tehokkaan työkalun, niin huvi- kuin hyötykäyttöön. Kurssilla tutustuaan myös erilaisiin verkkokauppoihin,

Huvia ja hyötyä netistä – kurssin tarkoitus on viestittää, että internet ja digi yleensä ei ole pelkästään asiointia, uutisia tai sosiaalista mediaa, vaan hauskaa ja hyödyllistä ajanvietettä myös. Kurssilta voi saada positiivisen sysäyksen omatoimiseen internetin ja digin tutkimiseen ja opetteluun. Kurssilla otetaan huomioon opiskelijoiden toiveita asiasisällön suhteen.

Kurssille on suositeltavaa ottaa mukaan oma älylaite (tabletti tai älypuhelin), sekä käyttäjätunnukset ja salasanat.

Suoritettuasi kurssin saat osaamismerkin.

Tervetuloa huvia ja hyötyä netistä – kurssille.

Sisältö:

Osio 1.

Pelejä netistä ja sovelluskaupoista.

Osio 2.

Katselupalvelut ja tilausvideopalvelut.

Äänikirjat (sovellukset, palvelut) ja kuunneltavat podcastit.

Osio 3.

Verkkokaupat ja ostosten tekeminen internetissä.

Osio 4.

Hyödylliset sovellukset tietokoneeseen ja älylaitteisiin.

Osio 5.

Opiskelijoiden toiveita ja ehdotuksia. (Matkustamiseen ja yöpymiseen liittyvät sivustot ja palvelut).