Sosiaalinen media tutuksi

Sosiaalinen media tutuksi – kurssilla tutustutaan someen, eli sosiaaliseen mediaan. Kurssilla tutustutaan useisiin eri palveluihin ja sovelluksiin. Kurssilla perehdytään myös, miten kussakin palvelussa toimitaan ja miten niiden asetuksia säädetään mieluisiksi.

Sosiaalinen media tarkoittaa verkkoviestintäympäristöjä, joissa jokaisella käyttäjällä tai käyttäjäryhmällä on mahdollisuus olla aktiivinen viestijä ja sisällöntuottaja tiedon vastaanottajana olon lisäksi (wikipedia).

Sosiaalisessa mediassa ja yhteisöpalveluissa käyttäjät luovat itse yhdessä uutta sisältöä. Käyttäjät voivat esimerkiksi kirjoittaa viestejä ja jakaa kuvia muille internetin käyttäjille. Mielipiteitä käyttäjät ilmaisevat usein painamalla Tykkää-painiketta. Kommentointi on myös yksi tapa osallistua keskusteluihin.

Kurssin käytyään opiskelijalla on hyvä yleisnäkemys eri sosiaalisen median palveluista ja niiden käyttötarkoituksesta. Kursilla on tarkoitus luoda tili ja harjoitella perusasioita ja -toimintoja.

Kurssille on suositeltavaa ottaa mukaan oma älylaite (tabletti tai älypuhelin), sekä käyttäjätunnukset ja salasanat.

Suoritettuasi kurssin saat osaamismerkin.

Tervetuloa mukaan Sosiaalinen media tutuksi – kurssille!

Sisältö:

Osio 1.

Facebook

Facebook on Internetissä toimiva mainosrahoitteinen yhteisöpalvelu. Sivusto tarjoaa käyttäjille mahdollisuuden kuvallisen käyttäjäprofiilin luomiseen sekä yhteydenpitoon ystäviensä kanssa. Facebookissa on myös mahdollista liittyä erilaisiin yhteisöihin ja saada tietoa tulevista tapahtumista

Osio 2.

Twitter

Twitter on yhteisö- ja mikroblogipalvelu, jonka käyttäjät pystyvät lähettämään ja lukemaan toistensa päivityksiä internetissä. Tekstipohjaiset viestit eli tviitit (tai twiitit), voivat sisältää korkeintaan 280 merkkiä. Käyttäjien on mahdollista lähettää ja vastaanottaa päivityksiä Twitter-verkkosivuston kautta, tekstiviesteinä, RSS-syötteenä tai erilaisten sovellusten kautta.

Osio 3.

Instagram

Instagram on ilmainen kuvien jakopalvelu ja sosiaalinen verkosto. Palvelun avulla käyttäjät voivat jakaa kuvia ja videoita sekä kommentoida ja tykätä toistensa jakamasta sisällöstä. Kuvia ja videoita voi muokata erilaisilla filttereillä. Palvelun käyttö mobiililaitteilla edellyttää sovelluksen latausta.

Osio 4.

Whatsapp

WhatsApp Messenger on alustariippumaton pikaviestinpalvelu älypuhelimille. Sillä pystyy tekstin lisäksi lähettämään kuvia, videoita, GIF-animaatioita, ääniviestejä, soittamaan puheluita ja videopuheluita, jakamaan omia yhteystietoja ja joiden lisäksi pystyy jakamaan oman sijainnin netin tai GPS:n kautta.

Osio 5.

Skype ja muut ohjelmistot. Opiskelijoiden toiveet.

Skypen käyttäjät voivat ilmaiseksi Skypen avulla keskustella keskenään ja soittaa toisilleen video- tai äänipuheluita Internetissä. Skype tarjoaa myös mahdollisuuden soittaa ja lähettää tekstiviestejä tavallisiin puhelimiin, mutta näistä peritään maksu.